Elma-Led.ro

Cosul meu 0 produs(e): 0,00 RON

Nu aveti nici un produs in cosul de cumparaturi

Istoria Electromagnetica

Istoria Electromagnetica începe din 1930, când firma a pornit ca un atelier privat care fabrica echipamente de telecomunicaţii elementare, aparate telefonice. Mai târziu a început să fabrice echipamente de comutaţie electromagnetică, odată cu evoluţia tehnlogică şi apariţia selecţiei prin impulsuri care a condus la centralele telefonice automate.

Pe parcursul existenţei a fabricat surse de electroalimentare nu numai pentru tele­comunicaţii, ci şi pentru foarte multe aplicaţii industriale, echipamente pentru electro-energetică, echipamente de protecţie, automatizări cu relee, contoare pentru energie electrică sau echipamente de telecomunicaţii militare.

Începând cu anii 1970 din Electro­magnetica au început să se desprindă diverse companii în cadrul unei strategii de dezvoltare în teritoriu, cum ar fi AM Timişoara, care a preluat o secţie de contoare, la Mediaş a fost mutată o parte din producţia de relee, iar la I.E.M.I. a ajuns producţia de telecomunicaţii militare radio şi echipamente de măsură.

Fondată la 27 noiembrie 1930 sub denumirea de “Standard Electrica Romană”, societatea ELECTROMAGNETICA s-a constituit ca principalul producător de echipamente de telecomunicaţii din România.

Actul de naştere al fabricii datează din 1930, mai întâi ca un atelier cu 35 de muncitori calificaţi, a căror treabă era legată de teleco­mu­nicaţii, primele 1.000 de aparate telefonice fiind realizate aici în 1932. Mai târziu s-a trecut la producţia de centrale telefonice manuale. A venit comunismul, dar întreprinderea şi-a conti­nuat drumul său, din 1948 realizând contoare electrice şi aparate de măsură electromagnetice, din 1959 - echipamente de automatizări pentru căile ferate, redre­soare şi relee, iar din 1968 - centrale telefonice automate

1930
Fondata sub denumirea de “Standard Electrica Romana”, societatea dezvolta primele aparate telefonice si centrale telefonice in Romania

1948
Societatea isi completeaza obiectul de activitate prin fabricarea contoarelor electrice si aparatelor de masura electromagnetice.

1959
Domeniul de activitate se extinde cu echipamente de automatizari C.F.R., redresoare, relee.

1962
In conformitate cu profilul activitatii de baza, societatea primeste numele ELECTROMAGNETICA.

1968
Se introduc in fabricatie centrale telefonice automate Crossbar-Pentaconta.

În 1980 compania a atins maximul de dezvoltare, ajungând la 7.000 de salariaţi, pentru ca ulterior activitatea să decadă din cauza sistării investiţiilor.

Electromagnetica a avut şansa ca după 1989 să profite de dezvoltarea puternică a sectorului de telecomunicaţii, în câţiva ani numărul de abonaţi la telefonia fixă sărind de la 2 milioane la circa 6-7 milioane. Ulterior din cauza apariţiei telefoniei mobile investiţiile s-au oprit însă privatizarea companiei a adus o restructurare masivă, conducerea societăţii reuşind să se orienteze către piaţa energetică, unde activează şi astăzi.

Din 1998 a intrat sub controlul salariaţilor

În 1998 pe fondul cuponiadei angajaţii Electromagnetica au ajuns să deţină 49% din acţiuni, iar câţiva ani mai târziu au preluat pachetul majoritar.

1990
ELECTROMAGNETICA devine societate pe actiuni.

Vine o nouă schimbare de regim politic, în 1989, şi „Electromagnetica" ajunge în faţa altei răscruci de drumuri. Eugen Scheuşan, devine directorul fabricii în 1991, deci a simţit cel mai profund, de 21 de ani, zbaterile întreprinderii în a-şi găsi alt drum. Nu se putea merge pe vechile tehnologii de telecomu­nicaţii, deja România începând să fie invadată de telefonia mobilă şi de companiile străine din domeniu. Fabrica românească dispunea însă de agregate de înaltă clasă - linii de plantare automată a componentelor electronice, o secţie de execuţie a matriţelor, alta de prelucrare a metalelor la rece, linii de asamblare automată prin sudură, linie de injecţie a maselor plastice, laboratoare de verificare metrologică a contoarelor, de fiabilizare, laborator fotometric.

1996
Incepe fabricarea subansamblelor auto si se implemementeaza Sistemul de Management al Calitatii, ELECTROMAGNETICA devenind astfel a cincea firma din Romania certificata de AEROQ.

1997
Actiunile societatii incep sa fie cotate la bursa RASDAQ; incepe fabricarea containerelor pentru telecomunicatii.

1998
Incepe dezvoltarea echipamentelor destinate furnizarii si distributiei energiei electrice inclusiv noua generatie de contoare electrice. ELECTROMAGNETICA este “ATESTATA RENEL”, pentru furnizarea de produse si servicii catre unitatile acestei regii.

1999
ELECTROMAGNETICA devine societate privata. Obtine primele Autorizatii de Comercializare Produse eliberate de SC ELECTRICA SA.

Prin anii 2000 compania aproape a abandonat domeniul telecomunicaţiilor şi a intrat pe segmentul energetic, întâi prin producţia de contoare electronice, urmate de sistemele de telegestiune a abonaţilor, care permit citirea şi gestionarea abonaţilor la distanţă.

2000
Devine furnizor de produse si servicii, agreat de societatile HIDROELECTRICA, TERMOELECTRICA, TRANSELECTRICA.

2001
Odata cu deschiderea pietei de energie electrica, ELECTROMAGNETICA obtine licenta de Furnizare Energie Electrica eliberata de ANRE. Este reatestata ca furnizor de produse si servicii de catre SC ELECTRICA SA.

2002
ELECTROMAGNETICA incepe livrarea de energie electrica pentru consumatorii eligibili declarati de ANRE.

2003
ELECTROMAGNETICA continua dezvoltarea investitiillor in tehnologii de executie matrite si echipamente injectie mase plastice.

2004
Societatea implementeaza Sistemul de Management de Mediu.

2005
Implementari la consumatorii casnici de energie electrica « Sistem Centralizat de Telecitire si Gestiune a Energiei Electrice pentru Consumatori Casnici ENERGSys »

2006
ELECTROMAGNETICA obtine licenta de producator de energie electrica din surse regenerabile.

Achizitionarea de microhidrocentrale pentru producerea de energie electrica.

2008
Demararea programului de investitii in microhidrocentrale in vederea modernizarii, retehnologizarii si extinderii capacitatilor de productie.

2010
ELECTROMAGNETICA proiecteaza si realizeaza primele corpuri de iluminat LED, o noua tehnologie care duce la economisirea de energie electrica.

Electromagnetica a încheiat anul 2013 cu venituri de circa 400 milioane lei și un profit net de 16,27 milioane lei. În primul trimestru din 2014, Electromagnetica a avut venituri de 103 milioane lei, în creștere cu 11,5% față de aceeași perioadă din 2013, în timp ce profitul brut a crescut cu aproape 30% (de la 5,5 milioane lei la 7,1 milioane lei în T1 2014).

Principalii acționari sunt Asociația PAS Electromagnetica (29,63%) și SIF Oltenia (22,4%), la care se adaugă persoane fizice (31,83%) și persoane juridice (16,14%). Societatea este listată la categoria I a BVB.

Loading...
Va rugam, asteptati...