Elma-Led.ro

Cosul meu 0 produs(e): 0,00 RON

Nu aveti nici un produs in cosul de cumparaturi

Domenii de aplicare

Specialiştii noştri în luminotehnică, optică, electronică şi prelucrări mecanice oferă clienţilor nostri produse şi soluţii de iluminat adecvate nevoilor lor. Ne bazăm pe îmbinarea avantajelor tehnologiei LED (economie de energie, durată de viaţă foarte mare, costuri de mentenanţă reduse, redare bună a culorii, amortizare rapidă a investiţiei) cu funcţionalităţi specifice aplicaţiei.

Produsele noastre sunt fiabile şi emit o nuanţă plăcută de lumină cu avantajul de a transmite lumina specific în zona în care este necesară si de a difuza lumina  uniform pe suprafaţa iluminată, asigurând astfel  nivelul de iluminare necesar si acoperire uniforma a zonei de iluminat reducand astfel poluarea luminoasa.

Solutiile de iluminat pot fi insotite de automatizari constand in sisteme de dimming sau senzori de prezenta realizandu-se asfel economii suplimentare de energie electrica.

În funcţie de tipul de aplicaţie şi zona de utilizare, aparatele de iluminat Electromagnetica au grade de protecţie diferite.

Există câteva avantaje incontestabile si caracteristici unice ale LED-urilor care le fac atractive pentru aplicatiile  dumneavoastra:

    - Culoarea: LED-urile nu necesită filtre pentru a produce lumina de o anumită culoare. Culoarea este generată de materialul semiconductor.
    - Emisia directionala a luminii – lumina este directionata unde este necesara. Sursele traditionale de iluminat emit lumina in toate directiile. Pentru multe aplicatii o mare parte din lumina este irosita daca nu se utilizeaza reflectoare sau dispozitive optice speciale. LED-urile fiind montate pe o suprafata plana emit lumina hemisferic reducand astfel lumina care nu se utilizeaza.
    - Rezistenta la socuri si vibratii – cand sunt supuse la socuri si vibratii nu li se deterioreaza filamentul sau balonul de sticla cum se intampla in cazul altor tipuri de lampi.

Lampile clasice cu incandescenta si descarcare in gaze, pot fi afectate in cazul functionarii in medii in care sunt supuse la vibratii excesive. In aplicatii legate de mijloace de transport (avion, tren, autobuz, automobile), iluminat din interiorul  si din apropierea zonelor industriale, lifturi, scari rulante, ventilatoare, corpurile de iluminat cu LED sunt alegerea perfecta.

Sursele traditionale de lumina sunt incluse in baloane din sticla sau cuart care se pot deteriora pe timpul transportului, depozitarii, manipularii si instalarii. Dispozitivele cu LED pot suferi si ele deteriorari ale lipiturilor de pe placa, dar nu intr-o masura mai mare decat alte dispozitive electronice, motiv pentru care corpurile de iluminat cu LED-uri sunt utile pentru aplicatii precum terenuri de sport, camera pentru copii, zone de preparare a hranei, unde exista pericol de spargere.

    -  Functionare la temperatura scazuta – performantele lampilor cu LED se imbunatatesc la temperaturi scazute. Lampile fluorescente, in special cele pe baza de amalgam,  functioneaza deficitar la temperature scazute, fiind necesare tensiuni mari pentru a se aprinde si avand un flux luminos mai scazut. Din acest motiv lampile cu LED sunt utile pentru aplicatii din spatii refrigerate, congelatoare, camere reci, aplicatii exterioare.
   -  Aprindere instantanee – nu este necesar un timp de incalzire. Lampile fluorescente, in special cele pe baza de amalgam au nevoie de pana la trei minute pentru a ajunge la emisia maxima d elumina. Lampile cu descarcare de intensitate mare au timpuri de ïncalzire” intre cateva minute pentru halogenuri metalice pana la 10 minute pentru lampile cu sodium. Au nevoie si de un timp suplimentar (10-20 minute) din momentul stingerii pana pot fi repornite, interval de timp care poate fi redus la 2-8 minute in cazul utilizarii balasturilor cu pornire cu puls. Led-urile ajung la stralucirea maxima aproape instantaneu si se pot reaprinde imediat dupa ce au fost stinse.
   - Capacitate de a rezista la numeroase cicluri aprindere-stingere. Lampile traditionale se ard mai rapid daca sunt supuse la cicluri de aprindere-stingere frecvente intrucat, in cazul lampilor cu incandescenta filamentele subtiate in timpul functionarii se ard la aprindere, iar in cazul celor fluorescente si cu descarcare in gaze tensiunile de pornire erodeaza invelisul emitator al electrodului. Perioada de viata a LED-ului si fluxul sau luminos nu este afectat de ciclurile rapide. Aceasta caracteristica face lampile cu LED adecvate pentru aplicatii cu senzori de prezenta sau semnalizatoare.
   - Controlabilitate – lampile cu LED sunt compatibile cu dispozitive de control electronice pentru ajustarea nivelului de lumina si caracteristicilor de culoare. Sursele eficiente de iluminat traditionale au limitari in privinta controlului nivelului de iluminare. Dimmingul se poate realiza pentru sisteme comerciale fluorescente doar cu un premium substantial. LED-urile ofera potentiale beneficii in privinta controlului nivelului de lumina si culorii. Pe masura ce tehnogia evolueaza zona dimmingului si a controlului culorii devin zone de inovare in iluminat. Integrarea cu celule fotoelectrice ofera potentialul pentru cresterea eficientei energetice.
  - Eficienţă: Lumina generată de LED utilizează mult mai eficient energia electrică decât în cazul surselor cu incandescenţă, unde aproape  90% din energie este utilizată pentru a încălzi filamentul până la incandescenţă.  Pe lângă aceasta,  sistemului optic utilizat este superior din punct de vedere al pierderilor. Eficienţa surselor de alimentare este un alt factor foarte important. Toate acestea, cumulat, duc la o eficienţă totală mult superioară faţă de soluţiile clasice. Aceasta se va reflecta în consumul de energie electrică. Economia de energie depaseste frecvent 50% fata de sursele traditionale.
  - Durata de viata: durata de viaţa a LED-urilor (35.000-100.000 ore) este o măsură a degradării nivelului de lumină. Durata de viata a LED-urilor o depăşeşte substanţial pe cea a surselor de iluminat  cu incandescenţă (1000-2000 ore) sau fluorescente (8.000-15.000 ore). În plus sursele de iluminat cu LED sunt mult mai rezistente la variaţii de temperatură, vibraţii şi şocuri mecanice, fiind deci mai fiabile decât cele tradiţionale.
   - Dimensiunea – sursele de iluminat cu LED pot fi foarte compacte; dimensiunea redusa si lumina directionala ofera posibilitatea unor solutii inovative,  cu un design compact. Pentru a produce un nivel de lumina echivalent celui produs de corpurile obisnuite de iluminat este necesara gruparea mai multe LED-uri. Chiar si lampile care produc sute de lumeni sunt mai compacte decat cele cu descarcare in gaze cu flux similar.

In parcari/garaje si alte spatii cu tavan jos poate fi exploatata cu succes caracteristica lampilor cu LED de a fi compacte. La fel si pentru vitrine sau containere se pot utiliza lampi cu LED fara a incomoda.

   - Nu au emisii Infrarosii sau ultraviolet – LED-urile pentru iluminat nu emit radiatii infrarosii sau ultraviolet. Lampile cu incandescenta convertesc cea mai mare parte din energie in radiatie infrarosie, doar mai putin de 10% fiind convertita in lumina vizibila. Lampile fluorescente convertesc cam 20% din energie in lumina, iar cele economice emit radiatii ultraviolet care fac necesare dispozitive speciale de protectie pentru a nu afecta ocupantii incaperii. Radiatiile infrarosii pot produce arsuri, iar cele ultraviolete deterioreaza obiectele de arta, artefactele, stofele si ochii.


    - Impactul redus asupra mediului: LED-urile conserva energia şi nu conţin substanţe periculoase pentru mediul înconjurător spre deosebire de sursele de iluminat  cu descărcare în gaze care conţin mercur. Durata de viaţă mult mai îndelungată face ca sursele de iluminat cu LED sa fie mult mai atractive din punct de vedere al mediului.

Tendinţa mondială este de renunţare la sursele de lumină clasice, neeficiente energetic şi promovarea surselor de lumină performante, categorie din care fac parte LED-urile. Legislaţia europeană prevede înlocuirea până în 2017 a surselor de iluminat cu incandescenţă şi descărcare în gaze.

Loading...
Va rugam, asteptati...